Vlees & vleeswaren

Bij Slagerij Timmers vindt u een groot aanbod aan kwaliteitsvlees bestaande uit rundvlees, varkensvlees en kip. De kwaliteit kunnen wij garanderen omdat wij strenge eisen stellen aan onze leveranciers. Wij vinden het belangrijk om te weten waar ons vlees vandaan komt. Hebben de dieren een goed leven gehad? Kregen ze persoonlijke aandacht? En hadden ze voldoende ruimte om te bewegen en te spelen?

Vleeswaren
Van alle vleeswaren die wij verkopen wordt ongeveer 90% in de eigen worst makerij gemaakt  zo werken wij met de beste producten om u de echte smaak te laten beleven zoals het is bedoeld en geen toevoegingen of schadelijke stoffen. De grondstoffen worden in eigen slagerij geselecteerd, en verwerkt.

Wij nemen regelmatig deel aan allerlei wedstrijden o.a. met onze rookworsten, gekookte worst, grillworsten , boeren ham en niet te vergeten onze ambachtelijke fricandellen. Met deze producten hebben we al regelmatig een gouden onderscheiding gewonnen!

Varkensvlees
Slagerij Timmers heeft er voor gekozen om te werken met Keten duurzaam varkensvlees (KDV) er wordt ook samen gewerkt met mesters uit de regio. Het vlees is mooi mager en heeft daardoor een heerlijke volle smaak. Het is heerlijk mals en sappig. Maar wat vooral belangrijk is: de dieren hebben een goed leven gehad en zijn niet volgestopt met groeihormonen of antibiotica.

Kippenvlees
Ook voor ons kippenvlees willen wij alleen het beste. Daarom werken wij met Thools hoen , een duurzaam, puur Zeeuws product, gezond en zeer smaakvol. Het sterke kippen ras leeft langer en groeit op met een normaal dag– en nachtritme. De kippen hebben 24 uur per dag water en voedsel tot hun beschikking. Om het scharrelen te bevorderen wordt voer uitgestrooid in de stallen. Door de lagere bezetting in de stallen, slechts 2/3 van de reguliere pluimveehouderij, en door de beschikking van scharrel– en speelmateriaal worden de dieren plezierig groot.

Rundvlees
Ons rundvlees komt van vleesvee bedrijf van Gerard de Koning gevestigd aan de rand van het groene hart van Nederland De groene zoom in Berkel-Roderijs. Ze begrazen onder andere het natuurgebied de groene zoom. Hier hebben de runderen de ruimte en vrijheid om zoveel te eten als ze willen. Ze leiden er een leven zonder onrust en stress en zorgen op die manier voor botermals rundvlees, een van de pijlers van slagerij Timmers in Nieuwerkerk. Kijk voor meer informatie op de website van Topvlees.